Portreti i “shamikuqes” së Hitlerit del në ankand për 60 000 euro

Një portret që besohet të jetë pikturuar nga diktatori nazist Adolf Hitler , që besohet të jetë një ish e dashur  pak e njohur do të shkojë në ankand javën e ardhshme me një çmim të kërkuar prej 60,000 euro (74,000 dollarë), tha një shtëpi ankandi gjermane të enjten.

Piktura prej 63 x 48 cm, e nënshkruar nga A. Hitler, 1916, përshkruan Charlotte Lobjoie, një franceze që Hitleri u takua ndërsa shërbente në Francë gjatë Luftës së Parë Botërore, sipas Werner Maser, një studiues i Hitlerit i cili vdiq në 2007.

“Portreti i një vajze” u ble nga industrialistë flamandë rreth vitit 1967, tha në një deklaratë shtëpia e ankandit Weidler në Nuremberg.

Ajo tha se kishte dokumente që tregonin se ishte ekspozuar në galeritë e artit në Japoni.

Piktura tregon një grua të re me një shall të kuq në kokë të saj që hedh një hije të rëndë mbi fytyrën e saj .

Vajza mban një këmishë të lehtë, të hapur nga qafa poshtë, duke ekspozuar një pjesë të gjinjve të saj.

Maser, i cili u referohej Weidler në deklaratën e tij, shkroi disa libra rreth Hitlerit, duke dhënë një pasqyrë të mendjes së udhëheqësit nazist përmes një vështrimi të afërt në vizatimet, letrat dhe shënimet e tij.

Hitleri pikturonte për të jetuar në vitet 1920 përpara se të ngrihej në pushtet dhe të çonte Gjermaninë në Luftën e Dytë Botërore.

Me trupat sovjetike që u hynë në selinë e tij në Berlin, ai kreu vetëvrasje në prill të vitit 1945, së bashku me gruan e tij Eva Braun.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here