Peshku pa dyshim është numri një. Me peshk thjesht nuk mund të gaboni.
Studimet tregojnë se ata që hanë shumë peshk, pothuajse nuk vuajnë kurrë nga sëmundjet e zemrës. Peshku është, siç dihet tashmë, jashtëzakonisht i pasur me yndyrna omega-3, të cilat stabilizojnë ritmin e zemrës dhe mbrojnë nga kolesteroli.
Vaji i ullirit
Vaji i ullirit është i pasur me yndyra të ngopura dhe është shumë i mirë në luftën kundër kancerit dhe sëmundjeve të zemrës.
Ndoshta ushqimi më interesant dhe më i preferuar për ne është çokollata që kësaj radhe është në vendin e tretë.
Është e pasur me kakao e cila është e mirë për enët e gjakut. Çokollata është e mirë (nëse konsumohet në kufij të arsyeshëm) për të parandaluar edhe disa forma të diabetit, sidomos diabetin e tipit 2.
Jogurti ngadalëson procesin e plakjes pasi është i pasur me kalcium, duke parandaluar kështu edhe sëmundjet që lidhen me eshtrat.
Boronicat dhe arrat, bajamet, lajthitë e të tjera janë në fund, por jo për nga rëndësia në procesin e plakjes.
Parandalojnë sëmundjen e diabetit, por në të njëjtën kohë konsumoni shumë në mënyrë që të plakeni më ngadalë.