Këto janë 9 kontrollet mjekësore që duhet të bëjë çdo grua

Kalimi në të 40-at ka të mirat e veta. Pasi keni përjetuar shumë gjëra në 3 dekadat e para, jeni më të vetëdijshme se çfarë kërkoni nga jeta dhe si ta merrni atë.

Ndoshta jeni në kulmin e karrierës, po ia merrni dorën prindërimit ose po kërkoni për aventura të reja që duhet t’i bënit që kur ishit më të reja. Nëse e keni pasur si prioritet stërvitjen dhe ushqyerjen e shëndetshme, me siguri ndiheni dhe jeni në gjendje të mirë shëndetësore.

Gjithsesi, mosha 40 vjeç është koha ideale për t’u kujdesur më shumë për shëndetin dhe kryer më shpesh kontrolle tek mjeku. Me kalimin e moshës, rritet dhe rreziku për zhvillimin e disa sëmundjeve, si sëmundjet e zemrës, kanceri dhe artriti. Kontrollet më të shpeshta tek mjeku mund t’ju ndihmojnë të parandaloni, parashikoni dhe trajtoni sëmundjet para se të bëhen më serioze. Ja cilat janë 9 testet mjekësore që duhet të planifikoni t’i bëni këtë dekadë.

LEXO EDHE  Mjekja jep alarmin: Ata që preken nga koronavirusi ju dëmtohen mushkëritë më shumë se ata që pinë duhan

1. Kontroll të tensionit të gjakut
2. Kontroll të kolesterolit dhe triglicerideve
3. Kontroll për diabetin
4. Mamografia
5. Kontroll të syve
6. Kontrolli për kancerin e qafës së mitrës
7. Kontroll të lëkurës
8. Kontroll të tiroides
9. Kontroll për depresioninPËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here