• Kontakt
Friday, July 11, 2025
BoldNews.al

Nuk ka rezultat
View All Result
  • KRYESORE
  • INVESTIGIME
  • OP-ED
  • VETTING
  • AKTUALITET
  • POLITIKE
  • SPORT
    • Euro 2024
  • TE TJERA
    • PRIVACY POLICY
    • KONTAKT
    • EKONOMI
    • SHENDETI
    • SHOW BIZ
    • KULTURE
    • POLITIKE
    • KRONIKE
    • TEKNOLOGJI
    • VIDEOT KRYESORE TE DITES
    • VIDEO
    • BOLD BLOG
    • FOTOGRAFI
    • HOROSKOPI
    • NDRYSHE
    • RAJONI
    • BOTA
    • SOCIALE
  • ZGJEDHJE 2025
  • KRYESORE
  • INVESTIGIME
  • OP-ED
  • VETTING
  • AKTUALITET
  • POLITIKE
  • SPORT
    • Euro 2024
  • TE TJERA
    • PRIVACY POLICY
    • KONTAKT
    • EKONOMI
    • SHENDETI
    • SHOW BIZ
    • KULTURE
    • POLITIKE
    • KRONIKE
    • TEKNOLOGJI
    • VIDEOT KRYESORE TE DITES
    • VIDEO
    • BOLD BLOG
    • FOTOGRAFI
    • HOROSKOPI
    • NDRYSHE
    • RAJONI
    • BOTA
    • SOCIALE
  • ZGJEDHJE 2025
BoldNews.al
Fillimi SHENDETI

Si të gatuajmë/ Lazanja me karkaleca dhe asparagë

08:45 : 15/01/2017
në SHENDETI

Fillimisht përgatisni asparagët duke i pastruar nga pjesa e poshtme e fortë. Vendosini të zihen në ujë me kripë për 15 minuta. Kullojini dhe shpëlajini direkt me ujë të ftohtë që të ruajnë ngjyrën e tyre të gjelbër.

Ndajini në mes.  Pjesën e poshtme ruajeni për kremin e asparagut, ndërsa pjesën e sipërme pritini majën rreth 2 cm dhe pjesën që teproi prijeni në feta të holla.

Përgatisni kremin e asparagut duke i bluar të gjithë përbërësit e tij derisa të bëhet një krem i trashë.

Përgatisni beshamelën duke vendosur gjalpin të shkrihet. Shtoni miellin përziheni me telin e kuzhinës dhe pastaj shtoni qumështin duke e përzierë vazhdimisht që mos t’ju bëhet kokrriza. Shtoni kripë, piper, pluhurin e hudhrës ose hudhrën e shtypur, arrë myshku dhe përziejini derisa të keni një krem të trashë. Hiqeni nga zjarri dhe përziejeni me kremin e asparagut dhe djathin e grirë.

Pastroni karkalecat dhe pritini në copa mesatare, vendosini të kaurdisen me pak vaj ulliri, hudhrat e shtypura dhe pak majdanoz të grirë. Bashkoni edhe pjesën e mbetur të asparagëve, atë që pretë në feta të holla. Shtoni kripë dhe piper.

Lexo edhe:

Berisha: Stop terrorit shtetëror në Theth! Ky është turizmi i kallashnikovit i Ramaduros

Tragjedia e Air India/ Çelësat e karburantit ishin të fikur, hetimet fokusohen te pilotët

Vendosni një tenxhere me ujë të nxehet me 1 lugë kripë brenda dhe sapo të ketë marrë valë hiqeni nga zjarri, shtoni në të 2 lugë vaj ulliri dhe kaloni një nga një në të të gjitha petët e lazanjës (duke i lënë pak në ujë) ndërkohë që po e formoni.

Lyeni fundin e një tavë me beshamel, vendosni një petë lazanje, shtroni sipër saj pak nga beshamela me asparag, shtoni pak nga salca me karkaleca, pak burata të thërrmuar ose mozzarella për ju që e keni përdorur dhe sipër vendosni një tjetër petë lazanje.

E kështu me radhë deri në sipërfaqen e cila do të jetë e lyer me beshamel, disa stika pishe, majat e asparagut që ruajtëm mënjanë dhe pak burata ose mozzarella.

Vendoseni të piqet në furrën e ngrohur më parë në 180°C për 25-30 minuta ose sa të shikoni që sipërfaqja të jetë bërë krokante dhe e pjekur.

Lëreni të pushojë paksa para se ta shërbeni.

Përbërësit:

  • 1 pako lazanja të freskëta
  • 1 tufë asparag
  • 300 g karkaleca
  • 2 lugë vaj ulliri
  • 2 lugë stika pishe
  • 2 thelpinj hudhra
  • Pak kripë dhe piper të zi
  • Pak burata (një lloj djathi  italian), në mungesë mozzarella
  • një tufë majdanoz

Për beshamelën

  • 2 lugë gjalpë
  • 500 ml qumësht
  • 2 lugë miell
  • pakëz kripë
  • pakëz piper të zi
  • pakëz arrë myshku
  • pakëz pluhur hudhre, në mungesë gjysmë hudhre të shtypur
  • 1 lugë djathë parmixhano të grirë

Për kremin me asparag

  • një pjesë asparagu
  • pak kripë dhe piper të zi
  • 1 lugë vaj ulliri

 

Lajme të lidhura

AKTUALITET

Berisha: Stop terrorit shtetëror në Theth! Ky është turizmi i kallashnikovit i Ramaduros

20:44 : 11/07/2025
BOTA

Tragjedia e Air India/ Çelësat e karburantit ishin të fikur, hetimet fokusohen te pilotët

20:36 : 11/07/2025
SPORT

Gyokeres thellon përplasjet me Sporting-un, pret transferimin tek Arsenal

20:35 : 11/07/2025
Teknologji

OpenAI rrit konkurrencën ndaj Google, gati për hapin e madh

20:33 : 11/07/2025
AKTUALITET

“Heroi i liqenit”/ Mediat izraelite nderojnë kapitenin shqiptar që humbi jetën duke shpëtuar 2 turistë

20:16 : 11/07/2025
SPORT

Sfida e kthimit në Ligën e Konferencës, Partizani nxjerr në shitje biletat

20:15 : 11/07/2025
Para

Zbulohen emrat e pjestarëve të jurisë në “Your Face Sounds Familiar 2”

TË GJITHA

Berisha: Stop terrorit shtetëror në Theth! Ky është turizmi i kallashnikovit i Ramaduros

20:44 : 11/07/2025

Tragjedia e Air India/ Çelësat e karburantit ishin të fikur, hetimet fokusohen te pilotët

20:36 : 11/07/2025

Gyokeres thellon përplasjet me Sporting-un, pret transferimin tek Arsenal

20:35 : 11/07/2025

OpenAI rrit konkurrencën ndaj Google, gati për hapin e madh

20:33 : 11/07/2025

“Heroi i liqenit”/ Mediat izraelite nderojnë kapitenin shqiptar që humbi jetën duke shpëtuar 2 turistë

20:16 : 11/07/2025

Sfida e kthimit në Ligën e Konferencës, Partizani nxjerr në shitje biletat

20:15 : 11/07/2025

Transaksione të dyshimta, kontrabandë e pastrim parash, çfarë fshihet pas rezidencës SeeHena

20:13 : 11/07/2025


RRETH NESH

Boldnews.al mbetet zgjedhja e parë për një lexues i cili kërkon të informohet me saktësi për një lajm. Misioni jonë kryesor është paanshëmëria dhe profesionalizmi dhe për këtë janë të punësuar gazetarët më të mirë në tregun mediatik.
Na kontakto: [email protected]

NA NDIQ

  • Kontakt

2025 Boldnews Dev By Techzero1.com

  • KRYESORE
  • INVESTIGIME
  • OP-ED
  • VETTING
  • AKTUALITET
  • POLITIKE
  • SPORT
    • Euro 2024
  • TE TJERA
    • PRIVACY POLICY
    • KONTAKT
    • EKONOMI
    • SHENDETI
    • SHOW BIZ
    • KULTURE
    • POLITIKE
    • KRONIKE
    • TEKNOLOGJI
    • VIDEOT KRYESORE TE DITES
    • VIDEO
    • BOLD BLOG
    • FOTOGRAFI
    • HOROSKOPI
    • NDRYSHE
    • RAJONI
    • BOTA
    • SOCIALE
  • ZGJEDHJE 2025

2025 Boldnews Dev By Techzero1.com