Shumica prej frutave dhe perimeve që në konsumojmë çdo ditë mund të përdoren bashkë me lëkurën e tyre dhe mund te jenë 2 fish më të shëndetshme. Disa nga frutat dhe perimet që mund të konsumoni pa frikë sëbashku me lëkurën e tyre i gjeni më poshtë!
Kungulli: i pasur me zink, prandaj është i shkëlqyeshëm për thonj dhe lëkurë të shëndoshë. Po ashtu përmbajnë antioksiduesin beta karotinë që mbron nga sëmundjet e zemrës dhe kanceri. Po ashtu as farat nuk duhet t’i hidhni pasi janë të pasura me omega 6 dhe me acidet yndyrore që ju mbajnë trurin e shëndoshë. Lëkura duhet të pastrohet mire me ujë të ngrohtë, t’i fusni në furrë për 20 minuta dhe t’i konsumoni.
Patatja: Shumica prej nesh përpiqen ta evitojnë lëkurën e patates pa kuptuar se është tepër e shëndetshme, por shumica prej tyre nuk e dine pse. Ajo është e pasur me hekur, magnez, zink dhe vitamina C.
Ananasi: lëvorja e ananasit mund të duket tepër e ashpër por mund të thuhet se është tepër e shëndetshme, për shkak të vlerave ushqyese që përmbën. Veç vitamines C, ajo ndihmon tretjen dhe mbron stomakun. Në lëkurën e ananasit gjenden dy herë më shumë antioksidues se sa në frut.
Hudhra: Lëkura e hudhrës përmban pesë komponentë të ndryshëm, theksojnë ekspertët japonezë. Njëri nga funksionet më të rëndësishëm është ngadalësimi i plakjes dhe mbrojtja e zemrës.