Akuzat për korrupsion, kërkohen 4 vjet burg për Prokurorin e Krujës Haxhi Giun

Prokuroria e Krimeve të Rënda  kërkon 4 vjet burg për Prokurorin e Krujës, Haxhi Giu, i arrestuar me akuzat “korrupsion pasiv” dhe “shperdorim detyre”.

Organi i akuzës kërkon gjithashtu që Giu të mos ushtrojë detyrën për tre vjet.

Ndërkohë, Prokuroria ka kërkuar 2 vjet burg për Aleks Shporin.

Giu u arrestua me 2 dhjetor të një viti më parë me akuzën se kishte marrë ryshfet rreth 29 mijë euro për të ndryshuar akuzën penale ndaj një shtetasi.

LEXO EDHE  Kim: Shpresoj të vazhdojë riatdhesimi i fëmijëve nga Siria! Shkelësit të përballen me drejtësinë

Ai përfitoi gjykim të shkurtuar,çka në fund të procesit do të përfitojë uljen me 1/3-n të masës së dënimit.

Gjykim i shkurtuar është  zhvilluar edhe për të arrestuarin tjetër Aleks Shporin.PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here