Arkitektët për sheshin Skënderbej: Të jetë funksional jo thjesht park

Koordinatorët e projektit të sheshit Skënderbej së bashku me kryebashkiakun, Erion Veliaj kanë zhvilluar, ditën e sotme, një dëgjesë për të përplasur mendimet e tyre për transfomimin e sheshit.

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, tha se, projekti është ende në fazën që mund të ketë ndërhyrje për të siguruar lëvizshmërinë më të mirë, qoftë duke bashkuar Unazën e Vogël me Unazën e Mesme në pjesën jugore të saj, apo nëse mund të bëhet një zgjerim të Unazës së Mesme ekzistuese për të kaluar nga Tajvani tek Xhamia.
Ndërkohë, ekspertët që morën pjesë në këtë dëgjesë vlerësuan projektin në tërësinë e tij, ndërsa theksuan nevojën që elementët përbërës të jenë sa më funksionalë.

LEXO EDHE  “Dezinfektim real kundër COVID-19, boll me propagandë”/ Kalo thumbon Bashkinë për ambientet publike

Arkitekti, Gjergj Papavasili tha se gjelbërimi duhet të jetë masiv dhe kjo hapësirë të mos trajtohet si park por të ketë karakter polifunksionale.

Arkitekti Artan Shkreli vlerësoi se projekti duhet të shërbejë si pikënisje për transformimin e gjithë qytetit, aty ku Bashkia vendos të ndërhyjë.PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here