Shumë njerëz në mbarë botën mendojnë se duhet t’i hedhin lëvozhgat e vezëve dhe se ne nuk mund t’i përdorim ato. Nëse edhe ju jeni në këtë grup të njerëzve, atëherë ne duhet t’ju themi se ju gaboheni.
Ju duhet të dini se lëvozhga e vezës mund të sigurojë shumë përfitime shëndetësore. Kjo është arsyeja pse ju nuk duhet t’i hidhni at0.
Së pari, ju duhet të dini se lëvozhgat e vezëve janë burimi më i pasur natyror i kalciumit dhe trupi i absorbon ato shumë më lehtë se sa llojet e tjera të kalciumit.
Sipas ekspertëve, në të vërtetë janë përbërje kalciumit të pastër dhe ato përmbajnë shumë minerale. Një studim i fundit ka zbuluar se lëvozhga e vezës përmban të njëjtin kalcium nga i cili janë përbërë kockat tona.
Një tjetër studim i kryer nga ekspertë nga Instituti Kombëtar Amerikan të Shëndetit, ka gjetur se trupi i njeriut nuk ka probleme me thithjen pluhur të lëvozhgave.
Gjatë përdorimit do të vini re se ky lloj kalciumi do t’ju ndihmojnë gjithashtu në rregullimin e presionit të lartë të gjakut, ul kolesterolin dhe mbështet eshtra të shëndosha. Ekspertët mjekësorë thonë se vetëm ½ lugë gjelle lëvozhge te grimcuar veze na jep rreth 90% të marrjes së rekomanduar ditore të këtij minerali për të rriturit, dheajo ofron 1,000-1,500mge kalciumit.
Cila është mënyra më e mirë dhe më efektive për të përdorur lëvozhga veze?
Ja se çfarë ju duhet të bëni – së pari, ju duhet të vloni vezën tuaj për 10 minuta. Kjo do t’ju ndihmojë të largoni bakteret e dëmshme. Pastaj, ju duhet t’i ftohni ato në temperaturë dhome.
Pas kësaj, i shtypni lëvozhgat në pluhur. Shënim: sigurohuni që ju ta mbani pluhurin në një kavanoz qelqi të sterilizuar. Ju mund ta përdorni këtë pluhur si një alternativë e shtojcave të kalciumit. Ose, vetëm ta shtoni atë në lëngun tuaj të preferuar dhe drithëra.