E mashtron dhe i merr 9 milion lekë, arrestohet përmbaruesi privat

Një përmbarues privat është arrestuar pasi ka mashtruar klientin e tij duke përfituar 9 milion lekë të reja.

Prokuroria e Tiranës, në hetimin e saj bën të ditur se përmbaruesi, Martin Tusha, është denoncuar nga klienti i tij me iniciale S.M. ky i fundit kishte përfituar shumën prej 41 milionë lekësh për shkak të prishjes së një kontrate me Ministrinë e Energjitikës.

S. M ka tërhequr një pjesë të parave drejtëpërdrejtë, ndërsa pjesa tjetër, rreth 20 milionë lekë të reja, do t’i ktheheshin me këste. Për t’u marrë me procedurat përmbaruese, kallëzuesi S.M., ka kontaktuar përmbaruesin Martin Tusha. Ky i fundit ka kryer procedurat për një pjesë të parave, duke i dhënë kallëzuesit rreth 11 milionë lekë. Në bazë të llogaritjeve, kallëzuesi duhet të merrte edhe 9 milionë lekë dhe për këtë arsye ka pritur veprimet proceduriale nga përmbaruesi.

LEXO EDHE  Sulmi me armë në zyrat e PD, Partia Demokratike publikon foton: Autorët, të gjithë njerëzit e Ramës

Pasi ka kaluar një kohë e gjatë dhe nuk ka marrë përgjigje nga përmbaruesi, kallëzuesi S.M. është interesuar personalisht pranë Ministrisë së Financave, nga e cila ka marrë konfirmimin se ishte likujduar tërësisht dhe shuma e mbetur, 9 milionë lekë, i ka kaluar në llogari përmbaruesit.

Në bazë të hetimeve të deritanishme, rezultoi se përmbaruesi Martin Tusha kishte tërhequr shumën 9 milionë lekë, të cilat i kishte përdorur për qëllime të tijat.

Ai ka deklaruar për autoritetet hetimore se këtë shumë parash e ka marrë në formë borxhi prej kallëzuesit, i cili nga ana e tij nuk ka pasur asnjë dijeni që i ishte lëvruar pjesa e fundit e detyrimit ndaj tij.

 

 

 

 

 

 PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here