Protestë në Novoselë, kërkojnë dëmshpërblim nga përmbytjet

Edhe pse kanë kaluar më tepër se 1 vit nga përmbytjet, mbi 90 familje në Novoselë të Vlorës ende nuk kanë marrë dëmshpërblimet.

Ata kanë protestuar sot në qendër të Njësisë Administrative të Novoselës, për mospërfshirje në listën e dëmshpërblimeve për përmbytjet e vitit të kaluar.

Banorët thonë se Komisioni i Vlerësimit të dëmeve në Bashkinë e Vlorës ka bërë konstatimet në mënyrë selektive, duke favorizuar familje që nuk janë prekur nga uji dhe madje nuk jetojnë në Novoselë.

LEXO EDHE  Ia kalon edhe Rusisë/ Shqipëria, e 2 në Europë për lejet e qëndrimit në BE për fëmijët nën 15 vjeç

Banorët e Novoselës të prekur nga përmbytjet paralajmërojnë përshkallëzim të protestave duke bllokuar rrugët nacionale nëse nuk ribëhet vlerësimi i dëmeve.

Gjithsej nga vërshimi i Vjosës në shkurt 2015 prekën të paktën 600 familje.PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here