Arbëreshët në Itali festojnë Pashkët (Fotolajm)

Festa e Pashkëve u festua gjerësisht edhe nga arbëreshët në Itali. Fotot e mëposhtme tregojnë më së miri se si e kanë ruajtur traditën ata.

Arbëreshët jetojnë kryesisht në Siçili, ndërsa bashkëjetojnë me disa grupe etnike.

Kisha e krishterë katolike atje është kryesisht sipas ritit greko-bizantin, ndërsa mesha mbahet edhe në gjuhën shqipe.

Arbëreshët, krahas riteve fetare, ruajnë edhe lidhje e forta të prejardhjes së tyre.

Prej më shumë se 500 vitesh në Itali, ata kanë ruajtur me xhelozi veshjet popullore si dhe kulturën.PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here