Karriera, 8 mënyra si të mos ndihemi të mbingarkuar dhe të fitojmë kontroll

Femrat kanë një reputacion të keq se janë emocionale dhe të stresuara në vendin e punës. E vërteta është, se të gjithë stresohen herë pas here, kur ata ndihen të mbi-ngarkur! Megjithatë, lajmi i mirë është që ju mund ta shmangni stresin në qoftë se do të dini si ti trajtoni këto ndjenja.

Këtu janë 8 këshilla se si ju mund të injoroni stresin dhe të merrni kontrollin e jetës suaj.

1.Largohuni nga situata dhe do vështrojeni nga jashtë.
Kur ndiheni të mbi-ngarkuar, gjëja e parë që ju duhet të bëni është të qetësoheni. Zakonisht kjo mund të arrihet duke u larguar nga situata dhe duke e vëzhguar atë nga këndvështrimi i një pale të tretë.

2.Shkruani një listë të detyrave dhe caktoni prioritetet
3.Mbani në kontroll, duke ideleguar kontrollin. Në vend që të përpiqeni të kontrolloni atë që nuk mundeni, duke u përgatitur për atë që mund të shkojë keq në të vërtetë ju pozicionon në krye të situatës. Dhe kur e dini se jeni në krye të diçkaje, ka më pak shanse të ndiheni të mbi-ngarkuar.

4.Mjaft menduat pa pushim
Të menduarit pa pushim shkakton mendime negative dhe nxit një këndvështrim pesimist. Sa më shumë të mendoni, aq më larg jeni nga marrja e vendimeve ose ndërmarrja e veprimeve për të zgjidhur çështjen teksa mbi-ngarkoheni me mendime dhe shqetësime të panevojshme.

5.Mendoni për tabllonë e madhe
Kur mendoni për tabllonë e madhe, ndoshta nuk ka rëndësi që secili prej nesh të bëjë gjërat pak më ndryshe, apo se disa gjëra nuk funksionouan sikundër ishin planifikuar. Për sa kohë që të arrijmë fundin e dëshiruar Brenda limiteve tona, kjo është ajo që ka rëndësi!

6.Kërkoni ndihmë dhe pranoni ndihmë

7.Zgjidhini betejat tuaja me mençuri
Ndonjëherë, ne nuk kei kontroll mbi një problem, por ne gjithmonë kemi kontroll mbi mënyrën se si zgjedhim të reagojmë për një problem. Zgjedhja me mencuri e betejave tuaja vlen jo vetëm për argumentet dhe pikëpamjet kontradiktore, por vlen edhe për mënyrën se si ne zgjedhim se cilat probleme të trajtojmë. Jo të gjitha problemet duhet të zgjidhen, sepse ata thjesht nuk kanë rëndësi në terma afatgjatë.

8.Veproni
Kështu që herën tjetër që ndiheni të mbi-ngarkuar, thjesht veproni. Ka një citim nga Nelson Mandela që thotë, ‘Gjithmonë duket e pamundur derisa realizohet.’

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here