Priten 1200 palmat e Vlorës, qindra mijëra euro dëm

1200 palmat përgjatë bulevardit kryesor në Vlorë janë prerë duke krijuar një shfaqje jo të këndëshme për banorët e qytetit bregdetar. Shkak për prerjen e tyre është bërë infektimi nga buburreci i kuq, një larvë vdekjeprurëse për pemën decorative.

Larva ka aftësi të shumohet me shpejtësi duke shkatërruar plotësisht indin ushqyes të palmës. Duke parë këtë situatë, Bashkia e Vlorës e pa të arsyeshme prerjen  e palmave, pavarësisht se në pamje të parë ato nuk dukeshin të kalbura.

Aktualisht është bërë zgjedhja e zëvendësimit të Palmës me Rrapin, për shkak të kostos së lartë.

“Ka filluar rehabilitimi i zonave të gjelbërta ku përfshihet edhe zëvendësimi të cilat janë të degraduara prej sëmundjes. Për fatin e keq jemi të detyruar t’i heqim dhe ti zëvendësojmë me pemë të tjera.”– shprehet kryebashkiaku i Vlorës, Dritan Leli.

Ndërkohë sipas Lelit, palmat që do të vendosen përgjatë Lungomares nuk do të priten pasi janë një lloj tjetër që nuk preken nga sëmundjet.

 

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here