Sallata ruse është një pjatë e përsosur dytësore për shumë gatime dhe njerëzit nga kjo zonë më së shpeshti e lidhin me festat e Vitit të Ri, ndaj është kthyer në një pjatë të pashmangshme gjatë muajve të dimrit.
Kur bëni një sallatë ruse ose Olivier, është e nevojshme t’i kushtoni vëmendje disa gjërave – sasia e përbërësve duhet të jetë gjithmonë proporcionale, si dhe dimensionet e copave të perimeve të prera në kubikë.
Mund të prisni edhe perimet para gatimit, gjë që do të shkurtojë procesin e përgatitjes.
Përbërësit:
3 patate, 3 karota, 3 vezë të ziera, 300 g bizele, 6-7 copë turshi, 300 g proshutë pule, 300 g majonezë, 200 g salcë kosi, kripë
Pergatitja:
Lani mirë patatet dhe karotat, më pas vendosini në një tenxhere me ujë, shtoni kripë dhe ziejini për një orë. Kullojeni ujin dhe lëreni të ftohet.
Ziejini veçmas bizelet dhe vezët e tëra (rreth 10 minuta), më pas lërini të ftohet.
Patatet, karotat dhe vezët qërohen, priten në kubikë të vegjël, përmasat sipas dëshirës, shtoni bizelet, kastravecat dhe proshutën gjithashtu të prerë në kubikë, shtoni majonezë dhe salcë kosi dhe përzieni mirë.