Sheqeri mund ta merrni nga fruktoza që gjendet tek frutat dhe nga glukoza që gjendet tek sheqeri i parafinuar.
Ekspertët e Shëndetësisë thonë se nëse konsumohet shpesh në çfarëdolloj forme, sheqeri mund të shkaktojë probleme në organizëm.
Shkakton plakje të lëkurës: sheqeri pengon riparimin e kolagjenit, proteina më e nevojshme e shëndetit të lëkurës. Sheqeri ndikon negativisht në elasticitetin e lëkurës dhe për pasojë shkakton rrudha të parakohshme.
Rreziku i diabetit: Konsumi i lartë i sheqerit mund të çojë në një rrezik më të madh për zhvillimin e diabetit tip 2. Konsumimi më i madh i pijeve me sheqer, rrit rrezikun e diabetit tip 2 tek gratë e moshës 24-44 vjeç.
Marrja konstante e sasive të mëdha të sheqerit në gjak nga një dietë e lartë e sheqerit mund të çojë në rritjen e kërkesës për prodhimin e insulinës dhe rezistencën e insulinës në qelizat e trupit.
Me kalimin e kohës, kjo mund të shkaktojë lodhjen në prodhimin e insulinës dhe trupi nuk do të jetë më në gjendje për të prodhuar insulinën e mjaftueshme, të nevojshme për të ulur poshtë nivelet e sheqerit në gjak.
Rreziku për sëmundjet e zemrës: Sheqeri mund të rrisë nivelet e triglicerideve në gjak. Trigliceridet janë një substancë yndyrore, që gjendet në enët e gjakut dhe mund të kontribuojnë në sëmundjet e
Mbipesha: Sheqeri i tepërt është i lidhur edhe me zhvillimin e sindromës metabolike një grup i ndikimeve shëndetësore të lidhura me konsumin e insulinës që përfshin tensionin e lartë të gjakut, obezitet, rritje të triglicerideve, kolesterolit të lartë dhe diabetit.