Denoncimet e qytetarëve kanë bërë që Autoriteti Kombëtar i Ushqimit të ushtrojë kontroll në një restorant në Tiranë, duke bllokuar produkte ushqimore.
Informacioni është marrë nga sistemi i kontrollit që përcaktohet në ligjin për sigurinë ushqimore, se kishte prezenc Salmonele. Menjëherë inspektorët e AKU-ës kanë shkuar pranë restorantit dhe kanë marrë mostrat përkatëse. Nga analizat e kryera në labëratorët e ISUV, është konfirmuar se salsiçet që subjekti i prodhonte vet dhe i tregtonte në restorantin e tij, kishin prezenc Salmonele.
Inspektorët e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë bërë menjëherë bllokimin e rapartit të përpunimit të mishin për këtë subjekt.
Është asgjësuar produkti që rezultoi me prezencë të Salmonelës SPP
Gjithashtu për shkak të nxjerrjes në treg të ushqimit të pasigurt, u mor masa gjobë 300.000 lekë ndaj këtij subjekti.
Autoriteti Kombëtar i Ushqimit do të vijojë kontrollet në të gjitha restorantet dhe subjektet e tjera, në mënyrë që të garantohet siguria ushqimore për konsumatorët.