Personat që vuajnë nga ulçera duhet të konsumojnë më shumë ushqime me përmbajtje të lartë alkaline dhe ato që luftojnë inflamacionin.
Karrotat
Karotat janë ndër perimet më të rekomanduara për njerëzit që vuajnë nga ulcera. Ata kanë tendencë të riparojnë dëmin e shkaktuar në stomak nga aciditeti i tepërt. Karrotën mund ta përfshini në sallata ose ta konsumoni si pure, por edhe lëng.
Mollet
Mollët janë ndër frutat më të mirë kundër shumë problemeve shëndetësore. Ato përmbajnë fibra dhe acide organike që rregullojnë sistemin e tretjes. Mollët rekomandohen jo vetëm kundër ulcera në stomak, por edhe diarre ose kapsllëk.
Bananet
Bananet janë të pasura me niseshte dhe kanë një efekt alkalik duke rregulluar pjeshkët e stomakut. Konsumimi i rregullt i bananeve parandalon dëmtimin e vazhdueshëm të shtresës së brendshme të stomakut dhe zvogëlon plagët e tij.
Patatet
Patatet përmbajnë niseshte, fibra dhe antioksidantë që përmirësojnë proceset e tretjes. Ata qetësojnë inflamacionin dhe përshpejtojnë shërimin e indeve të dëmtuara nga aciditeti i lartë.
Farërat e Linit
Zhytja e farave në ujë ndihmon për të lëshuar një substancë xhelatinoze që është efektive kundër ulcerimit. Ata zbutin inflamacionin dhe ndjesinë e djegies në stomak. Për më tepër, këto fara janë shumë të pasura me acide yndyrore omega-3 dhe fibra.
Ekspertët rekomandojnë që pacientët që vuajnë nga ulcera të shmangin kafen, ëmbëlsirat, pijet e gazuara, ushqimet pikante, alkoolin, skuqjet dhe produktet e brumit.