Pastrimi i furrës është një operacion i cili shpesh ka tendencë të na stërmundojë, shumicën e kohës për arsye kohore ose për shkak se pastrimi i kësaj pajisje mund të jetë i ndërlikuar.
Pikërisht në këtë drejtim, është mirë të dini se pastrimi i furrës është një operacion që duhet të kryhet shpesh. Përveç produkteve të shitura në treg, për të pastruar furrën në shtëpi, ka shumë mjete natyrale për t’u përdorur, si pesë që po ju sugjerojmë në vazhdim.
1. Pastrimi i furrës me sodë buke
Soda e bukës është një produkt që bën mrekulli në shumë pikëpamje dhe kur vjen puna për të pastruar furrën në shtëpi. Në sajë të saj ju mund të largoni yndyrat, ushqimin, ndotjen dhe aromën. Mjafton të përgatisni një lëng me ujë e sodë dhe pastaj ta përdorni këtë ilaç natyral për të pastruar furrën, duke përdorur një sfungjer që ndihmon për të fshirë sipërfaqen e pajisjes.
2. Pastroni furrën me uthull
Uthulla mund të përdoret vetëm (edhe uthulla e molles është e shkëlqyer), ose e kombinuar me kripë. Përgatisni një lëng me ujë dhe uthull, lërëni të ngrohet furra në rreth 180 gradë dhe pastaj spërkateni këtë përbërës brenda pajisjes. Pas kësaj mund të përhapni kripë, të cilën mund ta lini rreth dhjetë minuta në sobë, dhe me ndihmën e një sfungjeri largoni papastërtitë dhe kryeni pastrimin.
3. Pastroni furrën me limon
Pastrimi i furrës në shtëpi me limon është një zgjidhje që duket mjaft e lehtë, duke pasur parasysh se pothuajse të gjithë kanë limon në dispozicion në shtëpi. Ky ilaç natyral është me të vërtetë i shpejtë dhe i lehtë për t’u vënë në praktikë, sepse mjafton për të prerë në gjysmë limonin dhe pastaj ta shtrydhni lëngun e ta derdhni atë në një enë të përshtatshme për gatim në furrë. Ena duket të vendoset në mes të furrës dhe të lihet aty për rreth gjysmë ore, në 250 gradë. Avulli do të veprojë duke eliminuar papastërtitë, të cilat më pas i largoni me ndihmën e një sfungjeri të ngjyer në ujë të ngrohtë dhe sodë buke.
4. Pastrojeni furrën me ujë dhe kripë
Përzieni kripën e trashë me ujë, kjo është e përkryer për pastrimin e furrës. Mjafton të shtoni 250 gramë kripë në një gjysmë litër ujë. Masën e përhapni nëpër furrë dhe pas rreth 15 minutash hiqni papastërtitë nëpërmjet përdorimit të një sfungjeri të lagur.
5. Pastroni furrën me lëkurë portokalli
Ilaçi i fundit natyral sidomos që eliminon aromat e keqia që shpesh mund të ketë furra jonë është lëkura e portokallit. Për ta vënë atë në praktikë është e nevojshme për të ngrohur furrën në rreth 180 gradë dhe vendosni në një pjatë pjekje disa lëkura portokalli. Këto duhet të mbahen në furrë për pesëmbëdhjetë minuta në mënyrë që ata të mund të kryejnë detyrat e tyre në mënyrë efektive.
Burimi: DireDonna