Shumë ekspertë të ushqyerjes së shëndetshme fajësojnë grurin për probleme si : luhatjet e humorit, ekzemën, migrenën, psoriazën, plogështinë dhe problemet me trurin.
Sipas tyre, gruri dhe nënproduktet e industrializuara të tij përmbajnë substanca të cilat edhe pse janë natyrale, ndërpresin dhe ndërhyjnë tek tretja dhe përthithja e ushqyesve të dobishëm.
Përpos të tjerave, këto ushqime ndikojnë në shëndetin e sistemit tretës duke i çelur rrugën shumë problemeve me stomakun dhe tretjen.
Në këtë artikull të mësoni më shumë se çfarë ndodh në organizëm nëse nuk hani ushqime prej gruri në një muaj të vetëm.
Njeriu ndihet më energjik për shkak të përmirësimit të komunikimit të brendshëm mes stomakut dhe trurit.
Ekspertët thonë se 90% e serotoninës dhe 50% e dopaminës të çliruar në organizëm e ka pikënisjen nga stomaku.
Serotonina është një hormon përgjegjës për humorin dhe kundër depresionit.
Dopamina është përgjegjëse për vëmendjen dhe motivimin.
Produktet prej gruri kanë aftësinë të dëmtojnë pikat gjeneruese të këtyre hormoneve.