Shumë persona vuajnë nga anemia, dhe ata të cilët kanë këtë problem shëndetësor duhet të tregohen shumë të kujdesshëm me përzgjedhjen e ushqimeve.
Ekzistojnë disa lloje produktesh të cilat sipas mjekëve luftojnë aneminë te një person.
Produkte që kanë përmbajtje hekuri
Ato janë mishi dhe vezët. Këto ushqime duhet patjetër të jenë pjesë e tavolinës pë rata që vuajnë nga anemia.
Megjithatë hekurin e gjejmë edhe në shumë ushqime me bazë bimore siç janë perimet, patëllxhanët, patatet e mbi të gjitha spinaqi.
Legumet
Në kategori fute produkte të tilla si thjerrëzat, fasulet dhe qiqrat. Kanë proteinë, fibër, acide yndyrore. Ato përmbajnë edhe vitaminat A, C, E, K dhe B6.
Arrorët dhe farat
Arrorët dhe farat janë përbërës kryesorë në shumë regjime ushqimore vegjetariane dhe vegane. Gjalpi i bajames për shembull ofron 9.3 miligramë hekur në një lugë.
Patatet
Edhe patatja ka përmbajtje hekuri, dhe përllogaritet që një racion me patate të ëmbël të pjekur ofron 1.4 miligramë hekur.