Shoqërimi i një bifteku të gatuar mirë me një gotë verë të kuqe është një rregull i paprekshëm. Por ky kombinim klasik gjithashtu ka një shpjegim shkencor. Taninet që përmbajnë rrushi i kuq dhe i zi, të cilët janë përgjegjës për shijen astringente të verës së kuqe, zvogëlojnë ndjesinë e vajit të ushqimeve, siç janë bifteku dhe mishrat e tjerë të kuq.
Një gotë verë e kuqe “pastron” gojën, e rinon atë dhe zvogëlon shijen gjuhësore të shkaktuar nga dhjami. Por përfitimi më i rëndësishëm që vjen nga kombinimi i mishit të kuq dhe verës së kuqe është eliminimi i substancave të dëmshme që lidhen me shfaqjen e kancerit.
Shkencëtarët pohojnë se nëse konsumoni verë të kuqe me biftek, ul ndjeshëm mundësinë e shfaqjes së kancerit. Konsumimi i verës ul ndjeshëm nivelet e kimikateve toksike të lëshuara nga mishi gjatë tretjes. Efekti pozitiv i verës së kuqe është ndoshta për shkak të polifenoleve, antioksidantë të fuqishëm që parandalojnë shkatërrimin e qelizave.