Janë disa ushqime të cilat nuk duhet t’i fusni asnjëherë në frigorifer pasi i keni nxjerrë njëherë prej andej.
Proteinat e papërpunuara
Kjo përfshin mishin dhe ushqimet deti. Në asnjë rast nuk duhet të futen në frigorifer për herë të dytë. Vetëm në rastet kur i keni lënë pak minuta jashtë.
Akulloret
Nëse e keni lënë atë të shkrijë njëherë, thjesht pijeni si një milkshake sepse akullorja e ringrirë do të ketë një cilësi të çuditshme dhe të akullt.
Lëngjet
Fermentimi ndodh më shpejt se sa mendoni në produktet me bazë frutash kështu që ju do të dëshironi ti shijoni shpejt dhe mos t’i refreskoni.
Ushqimet e tavës
Tavat e gatuara, byrekun apo pastat mos i lini kurrë të teprojnë për në frigorifer, pasi humbasin shijen dhe cilësinë.