Ndoshta nuk e keni ditur deri më sot, por disa ushqime ju lehtësojnë dhimbje të ndryshme që mund të keni në trup.
Më poshtë po ju tregojmë për pesë produkte ushqimore.
- Specat djegës
Provoni të shtoni speca djegës në dietën tuaj nëse keni dhimbje të kyçeve.
Kapsaicina, përbërja në speca që e bën gojën tuaj të ndihet e nxehtë, është zbuluar se prodhon një efekt anti-inflamator dhe veti të mundshme antioksiduese.
- Shafran i Indisë
Shafran i Indisë është po aq efektiv në uljen e inflamacionit sa disa ilaçe anti-inflamatore, falë përbërjes kurkuminë.
Kurkumina është përbërësi kryesor aktiv në shafran i Indisë. Është zbuluar se ka efekte të fuqishme anti-inflamatore dhe është një antioksidant shumë i fortë. Ajo përputhet me efektivitetin e disa ilaçeve anti-inflamatore.
- Hudhra
Hudhra nuk është vetëm e shijshme ajo mund të zvogëlojë inflamacionin nga dhimbjet e kyçeve. Kjo falë përbërjeve anti-inflamatore të squfurit që gjenden te hudhra.
- Qershi
Qershitë kanë përbërje antocianina. Janë antioksidantë që punojnë për të lehtësuar dhimbjen.
Hulumtimet tregojnë se antioksidantët në lëngun e qershisë mund të zvogëlojnë dhimbjen dhe inflamacionin nga artrozat.
- Salmon
Salmoni është plot acide yndyrore omega-3. Omega-3 ndërhyn në qelizat imune të quajtura leukocite dhe enzimat e quajtura citokina, të cilat janë të dy lojtarët kryesorë në inflamacion. Acidet yndyrore omega-3 ndalojnë procesin e dhimbjes para se të fillojë.