Shumë njerëz ndjekin zakonin e përditshëm atë të shoqërimit të kafesë me pak qumësht e sheqer, por për ta bërë akoma më të shëndetshme këtë pije kur të ëmbëlsoni kafen tuaj provoni mjaltin në vend të sheqerit.
Kërkimet shkencore thonë se kombinimi i kafesë me mjaltë përveç shijes së mirë është efektiv në çlirimin e rrugëve të frymëmarrjes kur të prek i ftohti.
Mjalti përmban vitamina A, C dhe B, gjithashtu ai është i pasur me lëndë minerale si magnez, kalium, hekur dhe kalçium. Mjafton të shtoni një lugë çaji me mjaltë në filxhanin e kafesë dhe ta trazoni mirë atë. Nëse e dëshironi më të ëmbël mund të shtoni edhe pak më shumë mjaltë.
Falë vlerave të tij ushqyese dhe vetitë antioksiduese, mjalti padyshim është më i miri se sheqeri, i cili nga ana tjetër nuk ka asnjë nga këto vlera ushqyese dhe sapo ai zbret në stomak shndërrohet në përbërës acidi.