Nëse doni të hiqni disa kile të tepërta dhe po u mundon shumë, ju sugjerojmë gjashtë ushqime për të arritur qëllimin.
Ananasi
Ananasi përmban një enzimë që ndihmon tretjen e ushqimit dhe zvogëlon inflamacionin.
Panxhari
Panxharët janë të pasur me antioksidantë që ndihmojnë në riparimin e dëmtimeve të qelizave të shkaktuara nga inflamacioni. Antioksidanti i njohur si betalain i jep panxharit ngjyrën e kuqe është është nj anti-inflamator i fuqishëm.
Jeshillëqet
Perimet e gjelbra dhe me gjethe jenë të pasura me vitamina dhe minerale, përfshirë kalcium, hekur dhe fitoekimik që ndihmojnë në luftimin e sëmundjeve.
Shafran i Indisë
Komponenti aktiv antiinflamator tek shafran i Indisë quhet kurkum. Studimet kanë treguar se kurkumini është shumë më efektiv se shumë ilaçe të tjera anti-inflamatore, duke përfshirë aspirinën dhe ibuprofenin.
Boronica
Boronica përmban një antioksidant të fortë të njohur si quercetin. Quercetin është një flavonoid që lufton inflamacionin duke mbrojtur trupin nga stresi oksidativ.
Çaji jeshil
Çaji jeshil ka veti të shkëlqyera anti-inflamatore falë antioksidantëve që përmban. Një nga substancat më të fuqishme në çajin e gjelbër është një polifenol i njohur si epigallocatechin ose EGCG. Mbron trupin nga dëmtimet qelizore, bllokon radikalet e lira dhe redukton mbiprodhimin e substancave inflamatore në trup.