Ushqimet e ndryshme, dhe ato që kishit menduar si më të shëndetshmet mund t’ju shkaktojnë gazra.
Disa nga këto ushqime janë: Shalqiu: Fruti më i dashur i verës, i ëmbël dhe freskues, një nga ushqimet më të papritura që shkakton fryrjen e stomakut.
Shalqiu përmban fruktozë, një sheqer natyral që shpesh absorbohet jo plotësisht nga sistemi ynë, duke çuar organizmin të prodhojë gazra.
Qepa e njomë: Perimet me shije të forta, si qepa e njomë apo hudhra, qepë, janë të pasura me një lloj fibre që përbëhet kryesisht nga molekulat e fruktozës, duke i bërë ato ushqime të shkaktojnë gazra.
Manaferrat: janë të pasura me antioksidantë, por gjithashtu janë të mbushura me poliole, përbërës kryesor në zëvendësimin e sheqerit. Ky përbërës priret të qëndrojë rreth sistemit tonë të tretjes për një kohë të gjatë, gjë që mund të çojë në fryrje të tepruar.
Mango: është një nga frutat që përmban më shumë fruktozë se sa glukozë. Siç e përmendem dhe më lartë fruktoza ishte e vështirë për tu përthithur nga trupi dhe shkakton gazra.
Fruta të tjera që përmbajnë shumë sheqerna dhe që e bëjnë trupin të ndihet e fryrë dhe me gazra janë: Kumbullat, bizelet, qepët dhe hudhrat.
Bëni kujdes për trupin tuaj sepse jo gjithmonë një pjesë të perime janë plotësisht të shëndetshme. Kanë dhe pjesët negative.