Kjo gjellë mesdhetare e pranverës njihet ndryshe si Navarin ose ragoût në Francë. Ajo përgatitet me mish qengji dhe perime të stinës, që shtojnë një aromë të freskët dhe shije të veçantë. Pjatë vërtet e mirë dhe e përzemërt, perfekte për darkën e së dielës!
Recetë nga Renato Mekolli
Përbërësit:
⦁ 800 gr mish qengji (tul)
⦁ 1/2 gotë verë e kuqe
⦁ 50 gr djathë i bardhë
⦁ 1 kungull jeshil
⦁ 1 karotë
⦁ 1 patate
⦁ 1 qepë
⦁ 1 domate
⦁ 1 spec gjelbër
⦁ 1 patëllxhan
⦁ 1 qepë e njomë
⦁ 5 thelpinj hudhre
⦁ 1 kërcell rozmarine
⦁ 2 gjethe dafine
⦁ 1 lugë rigon
⦁ Kripë
⦁ Piper
⦁ Vaj ulliri
Udhëzimet:
1. Presim mishin në kube të mëdha.
2. I skuqim mirë dhe më pas shtojmë perimet e prera në kube, derisa të zbuten.
3. I shuajmë me verën e kuqe dhe shtojmë erëzat dhe 1 litër ujë.
4. E lëmë të ziejë për 1 orë e 30 minuta.
5. E heqim nga zjarri dhe vendosim djathin e bardhë të grirë.