Konsumimi vajit të peshkut omega-3 shpesh shpjegohet si një mënyrë e thjeshtë për të mbrojtur zemrën tuaj, por nuk ndihmon në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare.
Studiuesit e Cochrane shqyrtuan rastin në më shumë se 100,000 njerëz dhe gjetën prova të vogla për parandalimin e sëmundjeve të zemrës.
Ata thonë se shansi për të marrë ndonjë përfitim të madh nga konsumimi i omega-3 është 1 në 1,000.
Megjithatë, ngrënia e peshkut me vaj mund të rekomandohet si pjesë e një diete të shëndetshme.
Ekspertët ende besojnë se është e mirë për zemrën, si dhe për shëndetin e përgjithshëm.
NHS thotë se njerëzit duhet të përpiqen të hanë dy lloje peshku në javë, një prej të cilave duhet të jetë peshku me vaj, si salmoni, toni i freskët ose skumbri, për të marrë yndyrna të mjaftueshme “të mira”.