Prodhuesit e Nutella’s kanë reaguar ashpër pas publikimit të një raporti që ka vlerësuar se një prej përbërësve të saj mund të jetë kancerogjen.
Kremi i famshëm prej çokollate mbështetet në vajin e palmës për butësinë e tij dhe për jetëgjatësinë e madhe në raftet e dyqaneve.
Sidoqoftë, një raport nga Autoriteti Evropian për Sigurinë e Ushqimit e ka shpallur vajin e palmës më kancerogjen sesa çdo vaj tjetër, pas vlerësimeve të ngjashme nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, transmeton Gazeta Express.
Tani, pasi shitjet e Nutella’s kanë rënë për 3 për qind, prodhuesi i saj, Ferrero, ka nisur një fushatë televizive, duke këmbëngulur se ata përdorin vajin e palmës në një mënyrë që s’përbën rrezik për shëndetin.
Reklama thotë se kremi prej çokollate nuk do të ishte ashtu siç është pa vajin e rafinuar të palmës.
Por, ajo nuk përmend faktorin tjetër të rëndësishëm: meqë vaji i palmës është vaji më i lirë në treg, ndryshimi i tij me një vaj tjetër për Nutella’n do ta detyronte Ferrero’n të harxhonte 8-22 milionë euro më shumë në vit.