Prej dekadash thuhej se një dietë me përdorim të lartë të kripës ishte e rrezikshme për zemrën, duke rritur rrezikun e sulmit në zemër dhe infarktit.
Por, tashmë një studim totalisht kontradiktor me këtë qëndrim ka provuar shkencërisht të kundërtën. Një studim global ka gjetur se një dietë me përdorim të ulët të kripës nuk mund të jetë i dobishëm. Përkundrazi, aI mund të rrisë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare dhe vdekjen, në krahasim me konsumin mesatar të kripës.
Studimi, i publikuar në revistën prestigjoze “Lancet ka treguar se pavarësisht nëse njerëzit kanë tension të lartë, konsumi i ulët i kripës është i lidhur me një incidencë më të madhe të sulmeve të zemrës dhe vdekjet në krahasim me konsumin mesatar.
Ekspertët këshillojnë që një i rritur në Britani duhet të hajë, jo më shumë se 6g kripë çdo ditë, rreth një lugë çaji.
Në SHBA rekomandohet që amerikanët të konsumojnë më pak se 2.300 miligram në ditë. Ndërkohë, në Kanada, sasia e këshilluar e kripës është në mes të 3.5 dhe 4g në ditë. DailyMail