Molla, jo vetëm bën mirë për shëndetin, por gjen gjithashtu edhe përdorime të tjera vërtet të habitshme.
Molla është e pasur me antioksidantë, fibra, ujë dhe vitamina. Për këtë arsye është fruti që duhet gjithmonë të konsumohen, madje edhe nga fëmijët. Molla gjithashtu ndihmon për të mbajtur të shëndetshëm dhëmbët dhe mishrat.
Por molla na ofron shumë më tepër se kaq të mira:
- Kundër dhimbjes së kokës- Aroma e mollës jeshile ndihmon për të kapërcyer krizën e migrenës. Përveç kësaj, molla është një mbrojtje efektive për shëndetin e mushkërive dhe na mbron nga astma dhe alergji të frymëmarrjes. Ata që jetojnë në një qytet të ndotur dhe që punojnë jashtë orarit të punës, duke ndjerë parehati nga stresi, duhet të shijojnë duke i ndjerë edhe aromën të paktën një mollë në ditë.
- Parfum përë shtëpinë- Të gjithë duam një shtëpi që bie aromë pastërtie dhe natyre. Detergjentët dhe aromatizuesit komercial shpesh janë të pasur me aroma artificiale dhe komponime kimike, që mund të shkaktojnë alergji të ndryshme. Prandaj, është e preferueshme për të përgatitur një aromatizues të freskët për shtëpinë. Mollët e thata (të blera ose të thara vetë në shtëpi), janë një ide e përkryer, sidomos kur kombinohet me feta portokalli dhe mandarine, me shtimin e kanellës ose mentes.
- Si lojë për fëmijët- Fëmijët dashurojnë të shtypin çdo gjë, duke përfshirë edhe lëkurën e mollës. Lejojeni ta bëjë këtë sepse njollat e mollës lahen lehtësisht. Ky lloj përdorimi, ndër të tjera, favorizon zhvillimin e fëmijës duke e bërë atë më të zhdërvjellët dhe ndihmon për të ricikluar mollët.
- Përbëres bukurie- Molla e gjelbër është një përbërës i përkryer për maska pastrami bukurie. Në fakt, tuli i mollës ka veti freskuese dhe është ideal për të trajtuar lëkurën mikse ose të papastër, pa shkaktuar thatësi ose ndjesi e një lëkure të tërhequr. Maska është e thjeshtë: Tulin e një molle të gjelbër përziejeni me kos dhe lyeni fytyrën dhe dekoltenë.
- Uthull molle për flokët- Me uthullen e mollës ju do të keni flokë me më shumë shkëlqim dhe të shëndetshem. Në fakt, mjafton që me një gotë uthull molle të përzier me ujë të kryeni shpëlarjen përfundimtare. Uthulla largon zbokthin dhe siguron flokë të ndritshëm. Perfekte për t’u përdorur nga e gjitha familja.
- I mban ushqimet e freskëta dhe pjek frutat- Kur përgatiten ëmbëlsira apo biskota, është e këshillueshme t’i mbani ata afër një fete molle. Sepse në këtë mënyrë do të ruajnë aromën e përgatitjes, si dhe freskinë. Po ashtu nëse keni blerë kivi dhe ende janë të papjekur mirë mjafton t’i fusni në një tas me mollë dhe ata do ta arrijnë më shpejt maturimin.
Burimi: TgCom24