Luleshtrydhet kanë veti të rëndësishme të dobishme që i bëjnë ato një aleat të vërtetë të shëndetit tone.
Ky frut ka aftësinë për të parandaluar formimin e rrudhave, ka cilësi terapeutike dhe mbi të gjitha janë të shijshme.
Luleshtrydhja ka një fuqi shumë të lartë si antioksidant dhe një sasi të madhe të vitaminës C, e cila nxit absorbimin e hekurit – duke lejuar kështu një prodhim më të madh të kolagjenit, proteina që parandalon rrudhat – dhe lufton celulitin. Pesë luleshtrydhe kanë të njëjtën përmbajtje të vitaminës C sa një portokall, kështu ato mund të na ndihmojnë në luftën kundër ftohjes dhe reumatizmës.
Mangani, një tjetër komponent i pranishëm në luleshtrydhe, ndihmon për të mbajtur kockat shëndetshëm dhe të forta, për të luftuar radikalet e lira dhe stresin oksidativ.
Ky lloj fruti ka edhe veti pastruese të organizmit, falë përqindjes së lartë të fosforit që përmban. Ajo ndihmon në funksionimin e duhur të qarkullimit të gjakut. Konsumi i 5 luleshtrydheve në fund të një vakti lehtëson pastrimin natyror të gojës dhe dhëmbëve.
Lëngu i luleshtrydhes ndihmon për të parandaluar djegien nga dielli dhe është përdorur edhe si një përbërës në maska fytyre.
Për më tepër, në sajë të përmbajtjes së acidit folik, ky fryt është i dobishëm për kujtesën. Burimi: DireDonna