Si sot, më 9 shtator 1946, në Postribë u organizua kryengritja e parë antikomuniste në vend

Lëvizja qendrestare ishte e nxitur kryesisht nga kleri me mbështetjen e elementëve nacionalistë. Mbledhjet e para patën si qëllim pjesëmarrjen e gjerë të fshatrave dhe të banorëve të qytetit të Shkodrës. Në korrik, u mbajt një mbledhje në shtëpinë e Cin Serreqit. Në Shegaj të Ibros në Postribë, nën drejtimin e Osman Haxhisë, u mblodhën … Continue reading Si sot, më 9 shtator 1946, në Postribë u organizua kryengritja e parë antikomuniste në vend