7 këshilla për një marrëdhënie të mrekullueshme që zgjat një jetë

Nuk ka asgjë më të bukur sesa të shohësh dy të moshuar duke ecur krah për krah, fytyra të rrudhura nga kalimi i viteve dhe dashuri ende të paprekura pas shumë dekadave të jetuari së bashku.

Me kalimin e viteve lumturia e një çifti rrezikohet nga faktorë të shumtë si rutina, mungesa e vëmendjes ose mungesa e respektit për lirinë e tjetrit. Për të mbajtur një marrëdhënie të shëndetshme dhe të lumtur me kalimin e kohës ka gjëra që nuk duhet t’i harrojmë kurrë.

Besimi

Sekreti më i madh i jetës është të besuarit. Nëse gjithçka shkon mirë mes jush, jeni thellësisht të dashuruar dhe doni të ndërtoni një histori të mirë bashkë, filloni duke thënë me vete se nuk do të mbarojë kurrë mes jush. Pse të jemi pesimist kur gjithçka është në rregull? Ju nuk keni arsye të lëndoni veten në mënyrë të panevojshme, të gjeni probleme atje ku nuk ka, të stresoheni për gjithçka, duke bërë kështu ju do të mbytni tjetrin dhe marrëdhënien tuaj të bukur. Nga ana tjetër duke u përqendruar në anët pozitive të çiftit, ju merrni frymë lirisht, jetoni  paqësisht, i shihni gjërat në një dritë pozitive dhe rrjedhimisht i jepni më shumë dashuri dhe lumturi partnerit tuaj.

Jini grua para se të jeni partnerja e tij

Vrasësi më i madh i dashurisë së një çifti? Kur themi se nuk jemi asgjë pa mashkullin tonë. Sa gra heqin dorë nga liria e tyre sepse partneri është shumë posesiv dhe i shqetësuar, duke përsëritur që pa atë nuk janë asgjë? Të kesh një jetë personale dhe një jetë në çift është shumë më mirë, çdo situatë varësie nuk është e shëndetshme. Mundohuni të jeni gruaja që duhet të jeni për të qenë e lumtur, e lirë dhe e kënaqur. Siç thotë një fjalë e urtë “nuk mund të ndihesh mirë me dikë nëse nuk ndihesh mirë me veten”.

Jini tolerantë

Me kalimin e kohës, kur magjia hormonale zvogëlohet, defektet e vogla të tjetrit kanë tendencë të na irritojnë, gjithnjë e më shumë. Në vend që të ankoheni, shikohuni në pasqyrë: edhe ju jeni plot të meta! Dhe, në fund të fundit, ajo që të shqetëson janë vetëm detaje. Prandaj, mos u përqendroni tek ata, mos u ankoni, mos pyesni shumë, partneri juaj është njerëzor, ashtu si ju. Përkundrazi, përqendrohuni te gjithçka që është në rregull.

LEXO EDHE  Nëse ju mbarojnë paratë shpejt, ndërroni portofolin

Komunikimi

Duke folur, gjithçka zgjidhet lehtësisht. A jeni lodhur nga fakti që gjithmonë harron të hedh mbeturinat? Në vend që ta teproni me qortime joproporcionale, thuajani me qetësi dhe diplomaci, do shihni që ai do ta vlerësojë këtë dhe kurrë nuk do harrojë ta bëjë në të ardhmen.

Shkëputni trurin

Dashuria funksionon me zemër, jo me tru. Lëreni veten të largoheni, pa dëgjuar arsyen tuaj dhe mbi të gjitha të tjerët. Në vend që të përpiqeni të racionalizoni diçka që nuk mund të racionalizohet, besojini vetvetes dhe jetës. Tregimet më të bukura të dashurisë shpesh janë ato që sfidojnë arsyen. Për shembull nëse jetoni një marrëdhënie në distancë dhe të gjithë ju thonë se nuk ka kuptim, nëse vërtet besoni, do të shihni se do të gjeni një mënyrë për t’u afruar.

Të jeni vërtet me njëri-tjetrin

Të jesh me tjetrin nuk do të thotë të jeni gjithmonë bashkë! Të jesh me dikë do të thotë të formosh një çift. Edhe me kalimin e kohës, ju duhet të vazhdoni të jeni të interesuar për të, të diskutoni dhe mësoni nga njëri-tjetri. Bëni plane, madje edhe të vogla dhe respektoni veten, gjithmonë.

Argëtohuni

Çfarë është një çift në fund të fundit? Dy persona që kanë një ndjenjë të shkëlqyeshme dhe të cilët tërhiqen nga njëri-tjetri. Burri juaj është gjithashtu miku juaj më i mirë, familja juaj, por përveç kësaj ju e dëshironi atë, ai ju tërheq.  Nga njëra anë, optimizoni lidhjen me udhëtime dhe momente unike, thelbësore për tu argëtuar. Nga ana tjetër vazhdoni të argëtoheni edhe në shtrat.