Kursi i këmbimit valutor/ Çfarë po ndodh me Euron dhe Dollarin?

Pas festave të fundvitit ku Euro dhe Dollari humbën shumë pikë, duket se fundi monedha europiane dhe ajo amerikane e kanë marrë veten.

Kështu sipas kursit zyrtar të këmbimit Euro ka fituar 0.38 pikë ndërsa Dollari 0.51 pikë, duke shënuar rritje në treg.Image

Banka e Shqipërisë zbaton një regjim të lirë të kursit të këmbimit.

LEXO EDHE  Shpërthimi i karburantit, kush janë të plagosurit/ Zbulohen detaje të reja (VIDEO)

Vlera e lekut kundrejt valutave të huaja përcaktohet lirisht në tregun e këmbimit valutor. Luhatjet e kursit të këmbimit reflektojnë lëvizjen e lirë të mallrave e të kapitalit në shkëmbimet tregtare dhe financiare të Shqipërisë me partnerët e saj tregtarë.