Autoriteti Rrugor paralajmërojnë: Këto janë akset rrugore ku duhen përdorur patjetër zinxhirët

Në një njoftim të shpërndar pak minuta më parë ARRSH ka nxjerrë listën e rrugëve që paraqiten më problematike.

Autoritete rrugore shqiptare kanë bërë një pasqyrim të gjëndjes së krijuar ditët e fundit në vendë për shkaka të borës dhe acarit.

Situatat më dramatike paraqitet në qarkun e Dibrës.

Ja njoftimi i plotë i ARRSH   

Gjendja e akseve kryesore të vendit
Kompanitë e mirëmbajtjes kanë punuar gjatë gjithë natës për pastrimin e rrugës nga bora dhe shpërndarjen e kripës.
Në Rajonin Jugor qarkullimi bëhet pa zinxhir.
Në Rajonin Verior: të gjitha akset e Tropojës qarrkullimi bëhet pa zinxhir.
Kukës-Bushtricë pjesërisht me zinxhir.
Domaj-Draj-Rec me zinxhir.
Në akset e qarku Dibër po punohet per hedhjen e kripës, kalimi bëhet me zinxhir, ose pjesërisht me zinxhir në segmentet Kuben-Vasije, Peshkopi- Qafë Drajë, Ura Cerenecit-Steblevë, Qafë Bualli-Krastë, Burrel-Komsi.
Bulqizë-Fushë Bulqizë kjo pasi era të forta bëjnë grumbullimin e borës në rrugë.
Skuraj-Peshkopi është i pastruar nga bora dhe kalimi bëhet pa zinxhir, vetëm një pjesë e këtij segmenti në Fushë Bulqizë ku bëhet grumbullimi i borës në rrugë, rekomandojmë perdorim të zinxhirëve.
Në rajonin Qendror qarkullimi bëhet me zinxhir në segmentet rrugore, si: Qafë Shllak, Lunik-Steblevë, Krujë-Sarisalltik, Trau i Dajtit, Teleferik, Antenat, Vilat Qeveritare. Qafë Priskë-Shengjergj. Qafe Priskë-Qafë Mollë.

LEXO EDHE  Vendimi për Tahirin/ Avokati Ledio Braho bën paralajmërimin e fortë: Nëse shpallet fajtorë do të ketë dhe të tjerë