VIDEO/ Nga përplasja me policinë te presioni dhe solidariteti i pedagogëve, çfarë ndodhi sot në fakultetet e Tiranës

Studentët e universiteteve publike në Tiranë zgjidhën të vijojnë qendrën edhe ditën e sotme duke protestuar brenda fakulteteve.

Situata më e tensionuar ishte te fakulteti i Drejtësisë dhe ai Ekonomin, ku forca të policisë së Shtetit dhe atyre private, dhunuan stundetët.

Universiteti i Mjekësisë

Kështu filloi sot bojkotimi/zaptimi i Universitetit të Mjekësisë Tiranë.

Gepostet von Për Universitetin am Freitag, 11. Januar 2019

Fakulteti i Inxhinierisë dhe Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës

Fakulteti i Shkencave Sociale 

Në qëndresën te Fakulteti i Shkencave Sociale po zhvillohet diskutimi i dytë për ditën e sotme. Pedagogu Mihal Zoto është duke prezantuar disa shembuj të rezistencës studentore në rajon, veçanërisht në Greqi.

Prezantimet dhe diskutimet mes studentëve e pedagogëve janë pjesë e zaptimit në Fakultetin e Shkencave Sociale. Njëri nga prezantimet e ditës së sotme po bëhet në këto momente nga pedagogu Sofokli Meksi:

Gepostet von Për Universitetin am Freitag, 11. Januar 2019

Në zaptimin te Fakulteti i Shkencave Sociale po zhvillohet diskutimi i dytë për ditën e sotme. Pedagogu Mihal Zoto është duke prezantuar disa shembuj të rezistencës studentore në rajon, veçanërisht në Greqi:

Gepostet von Për Universitetin am Freitag, 11. Januar 2019

Universiteti Bujqësor i Tiranës

Studentët kanë përzënë nga mbledhja rektorin, i cili sipas tyre, kishte shkuar aty për të bërë presion dhe për të nxitur përçarje.

Edhe Universiteti Bujqësor i Tiranës ka vendosur për zaptim. Studentët kanë përzënë nga mbledhja rektorin, i cili kishte shkuar aty për të bërë presion dhe për të nxitur përçarje.Universitetin e bëjmë vetë!Studentët e bashkuar kanë për të fituar!

Gepostet von Për Universitetin am Freitag, 11. Januar 2019

Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë

LEXO EDHE  FOTO/ Zgjedhjet e Ramës, ja për kë do votojnë qytetarët e Librazhdit…

 Fakulteti Ekonomik

Kur pushteti është në grahmat e tij të fundit, nuk përdor gjuhë tjetër veç asaj të dhunës. E kur dhuna drejtohet ndaj studentëve, pushteti është i marrë fund tashmë. Në këtë video duket ndërhyrja e dhunshme e policisë ndaj studentëve të Fakultetit Ekonomik.Jo vetëm që nuk na trembin, por na bëni edhe më të fortë!Larg duart nga studentët!

Gepostet von Për Universitetin am Freitag, 11. Januar 2019

 

Kur pushteti është në grahmat e tij të fundit, nuk përdor gjuhë tjetër veç asaj të dhunës. E kur dhuna drejtohet ndaj studentëve, pushteti është i marrë fund tashmë. Në këtë video duket ndërhyrja e dhunshme e policisë ndaj studentëve të Fakultetit Ekonomik.Jo vetëm që nuk na trembin, por na bëni edhe më të fortë!Larg duart nga studentët!

Gepostet von Për Universitetin am Freitag, 11. Januar 2019

Fakulteti i Drejtësisë

Dhuna e policisë në universitete

Falangat e errësirës dhe dhunës, policia private dhe Policia e Shtetit, në shërbim të Edi Ramës dhe bajraktarëve të universiteteve, në orët e vona të natës dhe herët në mëngjes kanë mësyrë në Fakultetin e Drejtësisë dhe atë Ekonomik duke ushtruar dhunë ndaj studentëve.Kjo është shkelje e plotë e autonomisë së universiteteve, shkelje e lirisë, në shkelje të ligjit dhe të Kushtetutës.E kanë të kotë, studentët nuk dorëzohen. Rezistenca vazhdon.

Gepostet von Për Universitetin am Donnerstag, 10. Januar 2019