Kryeprokurorja Arta Marku paditet nga prokurorja e Krimeve të Rënda

Kryetarja e përkohshme e Prokurorisë së Përgjithshme, Arta Marku është paditur nga një prokurore e Krimeve të Rënda. Bëhet fjala për Sonila Muhametaj.

Ajo e ka depozituar padinë në Gjykatën Administrative dhe kërkon shfuqizim të urdherit të Markut, me anë të të ciilit e transferoi nga Krimet e Rënda në Prokurorinë e Pukës. Padia do të shqyrtohet nga gjyqtarja administrativë Elda Vrioni.

Prokurorja Muhametaj kërkon shfuqizimin e vendimit të Markut pasi, sipas padisë ështe shkelur ligji për statusin e prokurorëve dhe se prokurorja e përgjithshme e përkohshme ka tejkaluar kompetencat.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here