Operacioni i vështirë/ Shpella e Tajlandës kthehet në muze, frymëzon industritë për filma

Kompleksi i shpellave në Tajlandë veriore, ku 12 djem dhe trajneri i tyre i futbollit ishin bllokuar për më shumë se dy javë, do të shndërrohet në një muze.

Zyrtarët e shpëtimit thanë se muzeu do të tregojë se si operacioni i shpëtimit filloi, duke shtuar se do të ishte një atraksion turistik i madhpër Tajlandën.

Të paktën dy kompani po kërkojnë të bëjnë një film që tregon historinë e shpëtimit.

Ekipi i futbollit ndodhet në spital nën kujdesin mjekësor.

Ata janë në gjendje të mirë shëndetësore edhe pse qëndruan në shpellë që me datën 23 qershor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *